18/11-22 Banbrytande finlandssvensk poesi: Kerstin Söderholm och Henry Parland

Välkommen till samtal och poesiläsning med Stina Ekblad och Jonas Ellerström. De samtalar om de finlandssvenska diktarna Kerstin Söderholm och Henry Parland, samt läser poesi ur två nya volymer: vara mänska och Mina lögner (Appell förlag).

Tid: 18/11 -22 kl 18.30.
Plats: Bokvärlden, Fridhemstorget 22
Fri entré. OBS! Obligatorisk föranmälan till bokvevent[a]gmail.com
FULLBOKAT. Vi tar anmälningar till reservlista.

Kerstin Söderholm (1897–1943) och Henry Parland (1908–1930) hör båda till den legendariska finlandssvenska modernistgenerationen från 1920-talet, men där tycks likheterna upphöra. Parland fräck, Söderholm eftertänksam. Söderholm inåtblickande, Parland utåtvänd. Parland ögonblicksmänniska, Söderholm inriktad på evigheten. Är det så enkelt eller finns det också likheter och förbindelselänkar?
Stina Ekblad och Jonas Ellerström diskuterar och läser ur de nyutkomna urvalsvolymerna vara mänska (Kerstin Söderholm) respektive Mina lögner (Henry Parland).

Stina Ekblad är skådespelare och författare till memoarboken Här brusar strömmen förbi (Weyler förlag).

Jonas Ellerström är författare och förläggare (Ellerströms förlag) och har utgivit tre diktsamlingar, senast Framkallning i dagsljus.

Mina lögner och vara mänska är utgivna av bokförlaget Appell i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland och framträdandet arrangeras i samarbete med dem.

Fri entré. OBS! Obligatorisk föranmälan till bokvevent[a]gmail.com
FULLBOKAT. Vi tar anmälningar till reservlista.

Foto: Göran Segeholm (Stina Ekblad)
Elisabeth Manzén (Jonas Ellerström)

Formgivning omslag: Fredrik Bäck

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå