Läsecirkel

LÄSECIRKELN 2022/23 – "Spelregler"

 1. Läsecirkeln löper från 15 september 2022 till och med 15 september 2023.
 2. Kostnad 495:- kronor. I detta medlemskap får du ta del av 60 titlar under året. 25-30 titlar presenteras och finns tillgängliga från starten. Därefter matar vi på med nya titlar efterhand som böckerna blir tillgängliga från förlagen. I utskick till medlemmarna presenteras varje författare och bok ingående.
 3. Du har en personlig lånesida som vi förvarar i en pärm vid disken. Du kan ta och läsa en bok i taget. Den sista boken du läst behåller du (eller försöker byta till någon annan som du kanske hellre ville ha).
 4. När du hämtar/lämnar en bok anmäler du detta till personal vid disken, så att det kan registreras på ditt medlemssida.
 5. Vi läser alla olika snabbt. Om du märker att du behöver ha en bok mer än fyra veckor, meddela oss gärna detta via epost eller telefon.

Läsecirkel 2022/23 kort lista >>>


Bokcirkel Marcel Proust (I)

2021 är det 150 sedan den franske författaren Marcel Proust föddes. Proust (1871-1922) är framför allt känd för den monumentala romansviten På spaning efter den tid som flytt, publicerad från 1913 till 1927 (på svenska 1965-82, i Gunnel Vallquists enastående översättning). Verket förnyade romankonsten och förebådade en modern och modernistisk litteratur som i någon mån hejdar tiden och fördjupar varseblivningen utifrån en situation, ett flyktigt ögonblick, eller porträttet av en gestalt.

I väntan på att Albert Bonniers förlag publicerar en ny utgåva av Marcel Prousts huvudverk (det ryktas att så kommer att ske under det kommande året) vill Bokvärlden leda en bokcirkel med aktuella och tillgängliga verk av Marcel Proust. Vi initierar detta på Frankrikes nationaldag, onsdagen den 14 juli 2021. Då träffas vi i Bokvärlden klockan 18.30, för en presentation av Bokcirkel Marcel Proust, skålar och tar lite snacks. Denna kväll tar alla deltagare med sig ett exemplar av den första boken, Slutet på svartsjukan & andra noveller, av Marcel Proust (Modernista) i översättning av Karin Bong och Madeleine Gustafsson.

Följande träffar i denna bokcirkel äger rum torsdagen 12 augusti, torsdagen 16 september och torsdagen 21 oktober 2021. Alltid klockan 18.30 i Bokvärlden. 12/8 tar vi med oss hem Prousts bok Mot Sainte-Beuve (översättning Jan Stolpe, Spleen Nordic förlag) och 16/9 tar vi med oss hem Alain de Bottons Låt Proust förändra ditt liv (översättning Nille Lindgren, Volante förlag).

 • Priset för deltagande i Bokcirkel Marcel Proust är 325:- kronor per gång – sista träffen dock gratis.
 • I priset ingår tre böcker, dryck och snacks, och, inte minst: SAMTAL! Högt och lågt, tankar och infall.
 • Cirkelledare är Theresa Benér, butiksägare Bokvärlden, kulturskribent, Frankrikekännare.
 • OBS! Bindande anmälan snarast, dock senast 10 juli! Begränsat deltagarantal! >>>
  Om länken inte fungerar: skicka ett anmälningsmail till bokvaerlden@gmail.com

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå